friggolitenpk.blogg.se

Jag är en kvartssame som älskar att resa och dras till aktiva och turistfria ställen, eller Frankrike. Målet med mina resor är att uppleva lokalkulturen och nya äventyr och de får gärna innehålla utövande av sport. Jag reser ekonomiskt och transporterar mig oftast till fots.Jag har bl.a. varit au pair, jobbat i Norge, pluggat i Frankrike, backpackat i Thailand, Indien och Japan, Costa Rica och Panama och rest mycket i Europa.

Surfinglektion i Bocas

Publicerad 2015-11-27 18:26:42 i Costa Rica/ Panama,

Fredag 27 november



Redan ny helg, som att jag bryr mig ;) Jag älskar mitt fria liv!

Okej, men det här har hänt sen sist:
Jag surfade i tisdags! En av mina små drömmar! Ni tänker er också en rutad mage, surfbrädan på sidan och långt hår va?
  Jag kunde inte ens hålla brädan på sidan eftersom mina armar inte nådde runt, mitt hår höll på att dränka mig varje gång jag kom upp ur vattnet, magrutorna måste ha kommit under träningen, så jobbigt som det var :P...

Instruktören var väl snäll men inte alls pedagogisk. Sen hjälpte det inte att jag inte är bra på engelska och uppenbarligen ingen talang i surfsporten... 
  Det kom tydligen alltid tre stora vågor i rad, vilket jag inte visste. Så instruktören säger att jag ska göra mig beredd för vågen men jag hinner inte ens försöka ställa mig upp utan flyger av brädan, sköljs med, gör allt för att komma upp till ytan och hitta var brädan är, får tag i den, och sen återupprepas allt två gånger och när allt lugnat sig och jag i panik lägger mig på brädan och börjar paddla tillbaka och jag inte ser en enda människa, då kommer nästa trippelvåg... Och allt upprepas och jah måste börja om med paddlingen! Man är tillslut så oerhört trött i armar och kropp! Sprängont i hubudet fick jag ett kort tag, och kväljde saltvatten. 
  Långt senare när jag tillslut kommit "upp" till alla andra så säger instruktören att det är för grunt och för nära klipporna där jag var, och att han hade försökt vinka tillbaka mig. Vad irriterad jag blir då. Jag var helt, helt ensam, det var inte en jävel som var där och vinkade eller förklarade.
  Jag hittade två tjejer som mest bara låg utanför vågorna och guppade på brädan. Jag la mig med dem och vilade ;) De sa att vågorna var för stora för nybörjare. Tack för det. 
  Det roligaste var att i det ögonblicket när man ställer sig upp (som jag aldrig hittade hehe) istället bara ligga kvar och liggsurfa uppe på vågorna, det var skitkul, der känns som att man har en delfin under sig! Jag borde ramlat av, men jag höll mig uppe två gånger! Åh vad kul!! Men mest tröttsamt xD någon gång ska jag åka på bara en surfingresa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Frida

Jag är från Dalarna, bor nu i Stockholm och pluggar till socionom. Jag älskar träning, att upptäcka och att resa :D Jag har studerat i Normandie och varit au pair i Rhône Alpes, Frankrike, jobbat i Norge, backpackat i Asien och Centralamerika.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela