friggolitenpk.blogg.se

Jag är en kvartssame som älskar att resa och dras till aktiva och turistfria ställen, eller Frankrike. Målet med mina resor är att uppleva lokalkulturen och nya äventyr och de får gärna innehålla utövande av sport. Jag reser ekonomiskt och transporterar mig oftast till fots.Jag har bl.a. varit au pair, jobbat i Norge, pluggat i Frankrike, backpackat i Thailand, Indien och Japan, Costa Rica och Panama och rest mycket i Europa.

Budapest augusti-15

Publicerad 2015-09-09 17:46:00 i Budapest,

Den 1 augusti åkte hela familjen till Budapest, men redan i april beställde vi biljetter och började planera resan. Det skulle bli en överraskning till mamma, och oj vad förvånad hon blev! Det var skitsvårt att hålla mun i fyra månader, men det gick.
 
Det blev tredje gången för mig i Budapest, och inte sista tror jag nog. Och jag tror hela familjen gillade Budapest. 
 
Jag tog mitt uppdrag som reseledare på allvar och hade gjort en veckoplanering då jag lärt mig av mina misstag att inte förlora tid och pengar på att vara spontan och ta dagen som den kommer just när man reser. Så redan när vi landade började vi följa mitt schema och fortsatte de följande fyra dagarna ;) Jag tror det uppskattades! Dock så blev det lite för mycket promenader för pappa, och för lite shopping för syster :)
 
Vi kunde absolut inte fått ett bättre boende, BP Apartements!
 
 
  
 
 
 
 
 
 
En dag var vi med om att en man hoppade från en av broarna efter att ha blivit jagad av en hysterisk kvinna! Vi vet inte om det var ett trick för att smyga åt sig pengar eller om han försökte ta självmord. Ruskigt var det i alla fall!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      
 
Vi matälskare gillade ju även priserna! En mättande lunch för 30:- på restaurang.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
S
om familj bråkar man alltid, eller är det bara vi? En grej som krävde många diskussioner och suckar var att välja matställen. Kvällen då mamma fyllde år hade pappa sagt att han skulle välja restaurang eftersom de vi åt på dagarna innan mest valdes utifrån pris och lokal och inte alltid var några tiopoängare. Vissa blev sura men tänkte att han får väl välja då så får vi se hur bra han lyckas.
Det verkade som att vi bara gick spontant på en turistig gata, att pappa bara valde ut en "finrestaurang" som vi passerade.Vi protesterade väl lite först (jag och min syster reser, och lever, alltid budget :P).
Det serverades champagne i olika könsordning, det spelades live-musik, det tändes ljus och allt var verkligen fint. Och maten smakade bra! Man kände sig som en kunglighet  :D Pappa hade gått och pratat med restaurangen tidigare på dagen- imponerande- och det blev bara så lyckat, så pappa förlåt för att vi till en början tvivlade!!
 

 
 
 
 
 
 
 
De flesta besöker väl Budapest för de kända spa:na och massagerna. Även vi. Jag försökte leta upp lite mindre anläggningar med personlogare touch, men det gick inget bra och med tidsbrist kände jag att mina medresenärer ändå måste se något av de största och äldsta spa:na (Géllert och Széchenyi har jag besökt tidigare). Det blev Széchenyi. Det jag kommer ihåg från det sen innan var att det luktade lever. Dessutom var det för mycket folk! Oväntat? Nej, men ändå. Mamma hade sett fram emot massage, men hon blev less och inga bra tider fanns. Vi badade i tre timmar och sen tog jag, Rebeca oh Mattias en varsin massage.
 
 
 
 
 
 
j
 
 
 
 
 
 
 

Psykologiplugg och Stockholmsliv

Publicerad 2015-09-09 16:36:15 i Livet i Sverige,

Skolan är för övrigt skitkul! Jag älskar psykologi och det går rätt bra :) Även skrivande-kursen som jag extraläser är kul. Man hinner inte med så mycket mer än plugg och träning, och en och annan chipskväll, men jag trivs bra! Jag har gjort upp med vänner som inte hör av sig, konfronterat den före detta chefen, och nu valt att flytta för att visa mitt missnöje. Tänk att det skulle ta sån lång tid att lära sig att inte bli trampad på :)
 
 
 

Om

Min profilbild

Frida

Jag är från Dalarna, bor nu i Stockholm och pluggar till socionom. Jag älskar träning, att upptäcka och att resa :D Jag har studerat i Normandie och varit au pair i Rhône Alpes, Frankrike, jobbat i Norge, backpackat i Asien och Centralamerika.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela