friggolitenpk.blogg.se

Jag är en kvartssame som älskar att resa och dras till aktiva och turistfria ställen, eller Frankrike. Målet med mina resor är att uppleva lokalkulturen och nya äventyr och de får gärna innehålla utövande av sport. Jag reser ekonomiskt och transporterar mig oftast till fots.Jag har bl.a. varit au pair, jobbat i Norge, pluggat i Frankrike, backpackat i Thailand, Indien och Japan, Costa Rica och Panama och rest mycket i Europa.

Måndag i Paris

Publicerad 2014-12-02 12:07:54 i Europe trips, Paris,

Nu känner jag att jag skulle kunna stanna kvar här förevigt :D! De två första dagarna kändes det lite konstigt. Som att en del av min ungdomstid tillhörde Frankrike och att det var över. Men jag älskar Frankrike och det är inte över!!

Måndag. Sista hela dagen alltså. Och vi hade ju bara den kvar att gå ut på, tanterna vi blivit drog ut på det.
Men dagen började med att Malin och hennes roomie behövde plugga. Jag gick och kollade och shoppade mat i närområdet så länge. Sen åt vi frukost/lunch/middag och chips och godis, kollade film och tillslut gick ut.
Stället vi hamnade på var lamt, lite folktomt och halvdålig (live)musik. Det var rätt tråkigt men vi kände ändå att det kommer bli kul. Två män flirtade med oss, eller med Malin tror jag, men vi fick en drink och satt stelt kvar. Hörde ingenting.
Vi ursäktade oss och gick därifrån. Eller hann bara till dörren innan någon ville prata. Han var snart gift och var där med tre kompisar och supertrevlig (hade rest mycket :P). Vi fick drinkar och satte oss med dem istället.
Åkte vidare mot Champs Élysées, kom in gratis, fick VIPbord eller något, drinkar och dansade i vad som kändes som 5min (3,5h). Våra nya kompisar skulle hem och frågade om vi ville med, men eftersom Malin skulle ha en redovisning tisdag morgon så passade det inte.
Vi var kvar tills nattklubben slängde ut oss kl.6 då vi tog en taxi.
Jag lovade att ställa klockan på 10 men någon (jag...) stängde av den innan vi hann vakna ordentligt, så roomien fick väcka Malin med "asså Maliiin, vi måste verkligen gå nuuuu!" kl.11.
Stackarn!! Men det var den mest udda och roligaste utgången någonsin!! :-D

Söndag i Paris

Publicerad 2014-12-01 02:32:08 i Europe trips, Paris,

Första advent. Vi gick upp sent och googlade på vad vi skulle hitta på denna dag. Det blev Donkenfrukost och vidare mot Katakomberna och dödskallarna. Ner 62 meter eller vad det var, under jord, för att gå i övergivna gångar med döda folk i. Mysig start på dagen x)
Vidare mot Sacré Coeur, Montmartrekvarteren, jobbiga egyptier, fina tavlor, irriterande kinseser som tog kort i kyrkan fast de blev tillsagda. Mycket roligt folk som vi kunde skratta åt på svenska i metron. Fy sjuttsiken vad kul vi har det :D
När vi var på väg hem såg vi kvarnen Moulin Rouge som Malin aldrig sett, så vi gick på de där "Red light district"-gatorna och skämdes. Vi skulle gå till den svenska Affären för att köpa dipp som inte finns i Frankrike. Men kl 00 var lite sent plus att det var söndag då de i alla fall håller stängt det mesta.
Till middag slukade vi en pizza med udda ingredienser (mums för mascarpone dock!).
En kort dag hehe. Men den blir längre imorrn då det blir den sista hela :(

Om

Min profilbild

Frida

Jag är från Dalarna, bor nu i Stockholm och pluggar till socionom. Jag älskar träning, att upptäcka och att resa :D Jag har studerat i Normandie och varit au pair i Rhône Alpes, Frankrike, jobbat i Norge, backpackat i Asien och Centralamerika.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela